DEBATT

Epidemien og beredskap

Alternativet har vi ikke råd til

Hvorfor var ikke Norge bedre rustet til å møte en slik krise?

MANGLET PROSEDYRER: Ti år etter svineinfluensaen, og i møte med en varslet krise, var vi ikke beredt, skriver innsenderne. Her møter justis- og beredskapsminister Monica Mæland, Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie pressen i mars i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB
MANGLET PROSEDYRER: Ti år etter svineinfluensaen, og i møte med en varslet krise, var vi ikke beredt, skriver innsenderne. Her møter justis- og beredskapsminister Monica Mæland, Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie pressen i mars i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

«Alltid beredt» er speidernes valgspråk. Det samme tankesettet har vi som er utdannet sykepleier og politi – både på jobb og i fritid. Vi er beredt til å gjøre vår plikt. Vi skal være forberedt på å møte ulike situasjoner, kriser, katastrofer eller ulykker.

Men er Norge som nasjon egentlig godt nok forberedt?

22. juli, Gjerdrumraset og coronavirus. Katastrofer og kriser treffer alltid plutselig og uventet. Det er derfor helt avgjørende at Norges beredskapsapparat er godt rustet. Beredskap, kunnskap og kvalitet koster, og det koster mye. Spørsmålet er om vi tar oss råd til det og hvordan beredskapen skal dimensjoneres og vedlikeholdes. Målet om alltid å være beredt kan ikke oppfylles om ikke de nødvendige verktøyene er på plass.

Vi har snart lagt bak oss et meget krevende år. Coronapandemien har truffet verden og Norge hardt. Vi er utrolig stolte av våre medlemmer som har stått på natt og dag til det utrettelige, for å opprettholde beredskapen over vårt langstrakte land. De har vært mer utsatt for smitte av covid-19 enn mange av oss andre som sitter trygt og godt på hjemmekontoret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer