DEBATT

Oslosenteret:

Alvorlige anklager

Den siste tiden har Dagbladet skrevet urovekkende artikler om Oslosenteret. Senteret ser på disse anklagene som alvorlige og ønsker med dette å tydeliggjøre stiftelsens rolle og ståsted.

KLARGJØR: Oslosenteret er en uavhengig ideell organisasjon som har gjennomgått ulike faser siden dens etablering. Ettersom Dagbladet ikke har undersøkt hva stiftelsen faktisk gjør, ønsker senteret nå å klargjøre dette, skriver Karolina Olofsson. Foto: Oslosenteret
KLARGJØR: Oslosenteret er en uavhengig ideell organisasjon som har gjennomgått ulike faser siden dens etablering. Ettersom Dagbladet ikke har undersøkt hva stiftelsen faktisk gjør, ønsker senteret nå å klargjøre dette, skriver Karolina Olofsson. Foto: Oslosenteret Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Oslosenteret er en uavhengig ideell organisasjon som har gjennomgått ulike faser siden dens etablering. Ettersom Dagbladet ikke har undersøkt hva stiftelsen faktisk gjør, ønsker senteret nå å klargjøre dette. Oslosenteret arbeider med demokratiassistanse. Senterets hovedformål er å støtte demokratiske prosesser.

PISTRETE: Norges gave til Storbritannia faller nok en gang ikke i smak. Foto: Privat og NTB. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

Senteret har ikke samarbeidet med autoritære politiske regimer under hele sin tid. Av statlig finansiering har Oslosenteret gjennom tidene hovedsakelig mottatt støtte fra Sverige, Danmark, Norge og Belgia. En stor andel av finansieringen er prosjektbasert, og utføres i samarbeid med institusjonelle og organisatoriske partnere. Givere presenteres i våre årsrapporter, og regnskapsrapporter i Brønnøysundregistrene som er, og har alltid vært, offentlig tilgjengelig.

Fra og med 1. juni 2021 tiltrådte en ny direktør for å reformere Oslosenteret. Stiftelsens direktør har hovedansvaret for å lede Oslosenteret og dens drift. Med ny direktør ble det i løpet av kort tid igangsatt en reformprosess der senteret arbeider for å styrke sin posisjon innen demokratiassistanse. Siden sommeren 2021 har stiftelsen lansert ny visuell identitet, nettside, samt nye strategier.

Reformplanen som er lagt ut for de neste tre årene, inkluderer også evalueringsprosesser for finans, partnere, anskaffelse, og HR. Stiftelsen legger stor vekt på å opprettholde demokratiske verdier og ledelsen samtykker at senteret bør operere på en åpen og ansvarsfull måte.

En del av Oslosenterets reform innebærer tydeligere ansvarslinjer for ulike ledelsesgrupper og ansatte. Styret er ansvarlig for evalueringer av Oslosenterets aktiviteter og for finansiering, økonomisk åpenhet og ansvarlighet.

Som enkeltpersoner har de i henhold til norsk lov retten til å engasjere seg privat i andre aktiviteter uten at dette representerer stiftelsen, samtidig som de er forpliktet til å opptre i samsvar med senterets retningslinjer.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer