DEBATT

Vaksiner og nøkkelpersonell

Amatørmessig beredskap

At Regjeringen nå vil vaksinere nøkkelpersonell er direkte latterlig, det skulle man gjort så fort det forelå en vaksine.

BURDE VÆRT VAKSINERT: En kriseleders første plikt er å sørge for at ledelsen er intakt. Beredskapen må jo være: Hvilke funksjoner som må sikres for at man effektivt skal kunne bekjempe krisen, skriver innsenderen. Foto: Terje Pedersen / NTB
BURDE VÆRT VAKSINERT: En kriseleders første plikt er å sørge for at ledelsen er intakt. Beredskapen må jo være: Hvilke funksjoner som må sikres for at man effektivt skal kunne bekjempe krisen, skriver innsenderen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Om samtlige stortingsrepresentanter er å oppfatte som «nøkkelpersonell» – det er et annet spørsmål. Men at sjefen for Folkehelseinstituttet, og hele fagmiljøet der, er blant nøkkelpersonellet er udiskutabelt. Derfor er det direkte amatørmessige at Camilla Stoltenberg ført ble vaksinert for noen uker siden.

Man visste at en pandemi var den mest sannsynlige katastrofen som kunne ramme Norge; det man ikke visste var når. Beredskapen når det gjaldt utstyr var direkte svak, men at man ikke engang hadde en plan for beskyttelse / vaksinasjon av nøkkelpersonell i en katastrofesituasjon, er helt utrolig.

Den debatten vi nå opplever om hvordan vaksine skal fordeles i befolkningen er én diskusjon; det er rimelig at den først kunne komme når man visste mer om hvordan pandemien utviklet seg. Men en helt selvfølgelig del av beredskapen måtte jo være: Hvilke funksjoner som må sikres for at man effektivt skal kunne bekjempe krisen.

Da måtte selvsagt de funksjonene som er nødvendige for å kunne treffe best mulig beslutninger være sikret. Et slikt beredskapskart trengte ikke inneholde ett eneste personnavn, det er tittelen på funksjonen som er viktig. Når sjefen for Folkehelseinstituttet først blir vaksinert i disse dager, vitner det om en helt amatørmessig holdning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer