LEDER

Angrepet på Oslo

Duellen mellom Molde og Oslo viser hvor lett det er å forurense debatten om hvordan pandemien skal håndteres. Angrepene fra Molde-ordføreren er helt urimelige og sprer bare mistillit.

STRAMMER INN: Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap) presenterer nye og strengere koronatiltak på en pressekonferanse i Oslo rådhus søndag ettermiddag. Foto: Fredrik Hagen / NTB
STRAMMER INN: Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap) presenterer nye og strengere koronatiltak på en pressekonferanse i Oslo rådhus søndag ettermiddag. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

At det går politikk i hvordan pandemien håndteres er bare sunt. Det gjelder både de økonomiske tiltakene, men også hvordan smitten bekjempes. Kampen mot corona medfører betydelige inngrep i folks frihet, et forhold som er av stor politisk betydning. Politikkens tilstedeværelse er altså ønskelig, men enkelte former og argumenter er lite konstruktive. Et eksempel er hvordan Moldes Høyre-ordfører Torgeir Dahl bruker distriktskortet mot Oslos byrådsleder Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet.

I et intervju med VG rettet Dahl pekefingeren mot Raymond Johansen og sa at Oslo ikke gjør en god nok jobb med håndteringen av coronasmitten. Molde-ordføreren sa det går utover andre kommuner at smitten nå er økende i Oslo. Han mente det handler om dårlig lederskap og at Oslo ikke bør «premieres» med flere vaksiner fordi byen ikke klarer å håndtere egen smitte.

Raymond Johansen slo selvsagt tilbake og sa at Dahls angrep på Oslos befolkning er usmakelig. Oslo er en av storbyene i Europa som har håndtert smitten best, ifølge byrådslederen. Han sier ordfører Dahl burde benytte anledningen til å takke Oslo-folk for den innsatsen de har gjort for å bremse smittespredningen til resten av landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer