DEBATT

Ap, MDG og klimakamp

Ap er ikke med på dugnaden

«Klimakampen er ikke en konkurranse, det er en dugnad,» skriver AUFer Kasper Syvertsen. Problemet er at Arbeiderpartiet aldri har villet være med på den dugnaden.

PARTISKIFTE;: «Jeg lever helt greit med å være uenig med Ap på miljøfeltet», sier Kasper Syvertsen. Slik underbygger han det problematiske: Ap snakker fint om miljøet i festtaler, men når de må prioritere, setter de klima- og miljøsaken på sidelinjen, skriver Ulrikke Torgersen.
PARTISKIFTE;: «Jeg lever helt greit med å være uenig med Ap på miljøfeltet», sier Kasper Syvertsen. Slik underbygger han det problematiske: Ap snakker fint om miljøet i festtaler, men når de må prioritere, setter de klima- og miljøsaken på sidelinjen, skriver Ulrikke Torgersen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg er glad for at Syvertsen funnet seg til rette i sitt nye parti. Dessverre har han allerede plukket opp de sedvanlige flosklene fra Arbeiderpartiet. «MDG har ikke politikk for livet utenfor ring 3», skriver Syvertsen, uten å forklare hvorfor MDGs politikk er distriktsfiendtlig.

Jeg har vokst opp i Rogaland, og jeg ser at distriktene sårt trenger grønn politikk. Småbrukerne våre trenger mer subsidier, mindre produksjonspress og hjelp til å kutte utslipp – der leverer MDG. De trenger ikke enda en motorvei, men rassikring, klimatilpasning og midler til å omstille seg – og der leverer MDG.

Som rogalending har jeg observert to oljekriser på nært hold. Felles for begge krisene var at politikerne ikke lærte: Dess færre ben norsk næringsliv har å stå på, dess mer risikabelt er det for arbeidsplassene, økonomien og tryggheten for folk flest rundt om i landet.

Å bekjempe klima- og naturkrisa er det beste og mest effektive man kan gjøre for bekjempelse av fattigdom og sosial ulikhet, globalt og lokalt. Jeg meldte meg inn i De Grønne fordi partiets politikk ikke bare planlegger for fem og ti år fram i tid: De planlegger for at generasjoner i all overskuelig framtid skal ha et en trygg økonomi, trygge jobber, et stabilt klima og en rik natur å leve av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer