LEDER

Dagbladet mener:

Åpne kort er best

Stortingsrepresentanter bør spille med åpne skattekort. De bygger ikke opp tillit ved å fornekte sine udåder.

LIV OG LÆRE: Stortingsrepresentantene vedtar regelverk for beskatning, men sliter med å følge det selv. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
LIV OG LÆRE: Stortingsrepresentantene vedtar regelverk for beskatning, men sliter med å følge det selv. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Skatteetaten har sendt 45 betalingskrav til politikere som har betalt for lite skatt til fellesskapet.

Det har de nok ikke alle gjort med overlegg, men med det som må sies å være en solid dose intellektuell latskap og dårlig håndverk fra Stortingets administrasjon.

Bakgrunnen for skattekravene er at en rekke politikere ikke har skattet riktig av den fordelen det er å få tildelt en pendlerbolig av jobben. Når disse boligene i tillegg er betalt for med våre skattepenger, har nok ikke folk flest mye tålmodighet med fiffige løsninger for å holde skatteregningen lavest mulig.

Dersom man har utgifter knyttet til boligen på sitt hjemsted og må flytte til Oslo for å sitte på Stortinget eller jobbe for regjeringen, så bør man selvsagt ikke betale skatt av det.

Men når noen har leid ut leiligheten på hjemstedet eller rett og slett bare bodd gratis på gutte- eller jenterommet, så bør man skatte av pendlerboligen.

Det er snodig at så mange stortingsrepresentanter hevder at de ikke var klar over at regelverket fungerer slik. Det er nemlig slik de har vedtatt at det skal fungere for alle andre yrkesgrupper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer