DEBATT

EØS og Vikarbyrådirektivet

Åpnet ingen sluser

Heming Olaussen forvrenger historien.

MINST LIKE GODT: Vikarbyrådirektivet sikrer ansatte i bemanningsbransjen rett til minst like gode lønns- og arbeidsvilkår som man ville hatt om man i stedet hadde jobbet direkte i innleiebedriften. Er det dette Olaussen er så uenig i, spør Even Hagelien i NHO.
MINST LIKE GODT: Vikarbyrådirektivet sikrer ansatte i bemanningsbransjen rett til minst like gode lønns- og arbeidsvilkår som man ville hatt om man i stedet hadde jobbet direkte i innleiebedriften. Er det dette Olaussen er så uenig i, spør Even Hagelien i NHO. Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Heming Olaussen (SV) angriper EØS-avtalen i Dagbladet (03.05). Jeg respekterer at vi kan være uenige i sak, men ikke at man forvrenger historien og kommer med usannheter. Det gjør Olaussen når han skriver: «Vikarbyrådirektivet åpna slusene for bemanningsbyråene, som igjen fører til løsarbeid og sosial dumping.»

Dette er feil. Vikarbyrådirektivet åpnet ingen sluser. Bransjen har ikke økt i omfang. Direktivet innførte et likebehandlingsprinsipp. Det sikrer ansatte i bemanningsbransjen rett til minst like gode lønns- og arbeidsvilkår som man ville hatt om man i stedet hadde jobbet direkte i innleiebedriften. Er det dette Olaussen er så uenig i?

Det er også feil å hevde at bemanningsbransjen fører til løsarbeid og sosial dumping. Akkurat de samme regler gjelder for bemanningsbransjen som andre. Den klare hovedregel er nå at man ansettes i faste og forutsigbare stillinger.

Bemanningsbransjens rolle er å matche folk som trenger jobb med jobber som trenger mennesker. Det er ikke minst viktig nå.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer