DEBATT

Beredskap og politireformen

Arbeidet fortsetter

Jobben med å forebygge og håndtere terror kan aldri stoppe opp.

STERKERE SAMARBEID: Politiets samarbeid med andre nødetater og Forsvaret er utvidet og styrket, skriver kronikkforfatteren. Her fra en politiøvelse i 2019. Foto: Vidar Ruud / NTB
STERKERE SAMARBEID: Politiets samarbeid med andre nødetater og Forsvaret er utvidet og styrket, skriver kronikkforfatteren. Her fra en politiøvelse i 2019. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I år er det 10 år siden terroren rammet oss 22. juli. Regjeringen har lagt stor vekt på arbeidet med beredskap gjennom disse årene, og vi har fulgt opp alle 22. juli-kommisjonens anbefalinger. Arbeidet med å forebygge og håndtere terror kan likevel aldri stoppe opp.

Regjeringen offentliggjorde nylig en strategi for å forebygge og motvirke terror. Den nye nasjonale kontraterrorstrategien styrker arbeidet med å forebygge, beskytte mot, avverge og håndtere terror, og gir en tydelig ramme for arbeidet de neste årene.

Gjennom strategien har vi forpliktet oss til å gjennomføre en lang rekke tiltak som vil ha effekt for å bekjempe terrorisme. Vi vil også stadig innhente ny kunnskap, og vurdere behov for justeringer eller nye tiltak. Det er avgjørende at vi arbeider med forebygging i et langsiktig og internasjonalt perspektiv. Nye trusler og hendelser vil komme, og det er ikke mulig å sikre seg mot alt. Vi kan likevel slå fast at mye er gjort siden terrorhendelsen i 2011.

Politireformen har gitt oss større og sterkere politidistrikt og operasjonssentraler. Vi har flere politifolk, og de trener mer enn før. Vi har nådd målet om to tjenestepersoner per tusen innbyggere. Alle politidistrikt har personell som kan håndtere krevende hendelser, og vi stiller krav til politiets responstid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer