DEBATT

Sykemelding:

Arbeidsgivere som snylter på trygden

Dessverre er det ikke uvanlig at arbeidsgivere i stedet for å ville tilrettelegge, heller ønsker at arbeidstakeren skal sykmelde seg 100 prosent.

SABOTERER: Det er kjempeviktig, både for den enkelte arbeidstaker og samfunnet generelt, at det blir vanskeligere for arbeidsgivere å sabotere for arbeidstakere som ønsker å jobbe så mye som mulig selv om de er syke eller har helseplager, skriver Susanne Azevedo Stirø

SABOTERER: Det er kjempeviktig, både for den enkelte arbeidstaker og samfunnet generelt, at det blir vanskeligere for arbeidsgivere å sabotere for arbeidstakere som ønsker å jobbe så mye som mulig selv om de er syke eller har helseplager, skriver Susanne Azevedo Stirø

Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I arbeidet mitt som advokat hjelper jeg ofte arbeidstakere som på grunn av sykdom eller helseplager, har behov for tilrettelegging av arbeidsoppgavene sine. En vanlig form for tilrettelegging er redusert arbeidstid, eventuelt kombinert med endrede eller tilpassede arbeidsoppgaver.

NYTT BUDSJETT: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) er godt fornøyd med deres endringer i neste års statsbudsjett. Reporter: Kjetil Kjær Andersland. Foto: Maja Walberg Klev / Dagbladet TV Vis mer

Mange arbeidstakere ønsker å jobbe så mye som mulig og er flinke til å foreslå ulike former for tilrettelegging, i tråd med medvirkningsplikten sin. God tilrettelegging kan bidra til at arbeidstakeren kommer raskere tilbake i full jobb.

Arbeidsgiver har en tilretteleggingsplikt. Dessverre er det flere arbeidstakere som opplever at arbeidsgiver i stedet for å ville tilrettelegge, heller ønsker at arbeidstakeren skal sykmelde seg 100 prosent. Da slipper arbeidsgiver å gjøre den innsatsen som trengs for å sikre at arbeidstakeren kan jobbe noe, og ikke minst, så sparer de lønnsutgifter.

Arbeidstakeren vil jo få all lønnen sin dekket gjennom sykepenger fra NAV. Enkelte arbeidsgivere har foreslått at arbeidstaker kan dra til legen sin og nærmest bestille en 100 prosent sykmelding, framfor at de skal måtte tilrettelegge. Sykmelding bygger på fastlegens medisinskfaglige vurdering. Hvis fastlegen vurderer at en arbeidstaker kan jobbe redusert med tilrettelegging, kan ikke arbeidsgiver likevel kreve full sykmelding.

Presset om 100 prosent sykmelding kan være psykisk belastende og gjøre at man føler seg uønsket og lite verdsatt som arbeidstaker. Det kan i verste fall føre til at helsa forverrer seg, slik at arbeidsgiver til slutt får viljen sin.

Ved å bli presset ut i full sykmelding mister man som arbeidstaker verdifull kontakt med arbeidsplassen, og det kan bli vanskeligere å komme tilbake i full jobb enn om man var delvis sykmeldt.

Det er kjempeviktig, både for den enkelte arbeidstaker og samfunnet generelt, at det gjøres vanskeligere for arbeidsgivere å sabotere for arbeidstakere som ønsker å jobbe så mye som mulig selv om de er syke eller har helseplager.

Én løsning kan være at NAV alltid skal ha kopi av oppfølgingsplanen som arbeidsgiver skal utarbeide i forbindelse med sykefraværet. På den måten kan NAV ettergå om arbeidsgiver har gjort en god nok innsats for å tilrettelegge.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer