DEBATT

Segregering i Oslo-skolen

Barn fortjener like muligheter!

Vi er ikke i mål med å løse utfordringene i Osloskolen. Men vi er på vei.

SEGREGERING I SKOLEN: Helt siden vi kom til makta i 2015, har vi jobbet målretta med å gjøre noe med ulikhetene i Osloskolen, skriver byråd Inga Marte Thorkildsen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SEGREGERING I SKOLEN: Helt siden vi kom til makta i 2015, har vi jobbet målretta med å gjøre noe med ulikhetene i Osloskolen, skriver byråd Inga Marte Thorkildsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Den 17. august skrev journalist og forfatter Ida Wangberg i Dagbladet at Osloskolen er segregert. Innlegget var basert på ei bok hvor hun beskriver en bekymringsfull utvikling der noen skoler nesten utelukkende har elever med minoritetsbakgrunn, mens andre har ingen. Inger Merete Hobbelstad fulgte opp med en kommentar med tittelen «Osloskolen blir mer segregert og ingen gjør noe med det».

Vi som sitter i det rødgrønne byrådet er glad for en debatt om ulikhet i Osloskolen. I altfor mange år med høyrestyre var det liten aksept for å påpeke slike problematiske sider ved en skole vi ellers har gode grunner til å være stolte av.

Men når forfatteren etterlyser politikere som «tør å ta tak i Osloskolen», er jeg nødt til å rekke opp hånda.

For helt siden vi kom til makta i 2015, har vi jobbet målretta med å gjøre noe med ulikhetene i Osloskolen, til store protester fra høyresida. Mange husker kanskje debatten våren 2018, som blant annet handlet om dette, og som resulterte i en ny administrativ ledelse i Utdanningsetaten («Søgnen-saken»).

Omtrent samtidig var det en svær debatt om endringer i finansieringssystemet i grunnskolen, hvor Høyre beskyldte byrådet for å nedprioritere vestkanten til fordel for østkanten. Og siden dette byrådet overtok, har diskusjonen gått høyt om vår politikk for gratis Aktivitetsskole, som i første fase ble innført i de områdene av byen som har lavest deltakelse og dårligst levekår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer