LEDER

Smittevern:

Befriende

Oslo-byrådet stiller noen viktige spørsmål.

OPTIMISME: Helsebyråd Robert Steen (Ap) og Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vekker optimismen i folket, ved å skrive at vi nå vet mer om omikron-varianten enn da de strenge tiltakene ble innført før jul. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

OPTIMISME: Helsebyråd Robert Steen (Ap) og Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vekker optimismen i folket, ved å skrive at vi nå vet mer om omikron-varianten enn da de strenge tiltakene ble innført før jul. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Den vekket berettiget oppsikt, kronikken som Oslos byrådsleder Raymond Johansen og helsebyråd Robert Steen hadde på trykk i VG i helga. At Arbeiderpartiets fremste lokalpolitikere stiller spørsmål ved regjeringens strategi mot coronaviruset er pikant. Det er likevel ikke bare derfor innlegget vekker begeistring hos både Høyre-politikere og Arbeiderparti-representanter. Kronikken var rett og slett befriende lesning.

Johansen og Steen vekker optimismen i folket, ved å skrive at vi nå vet mer om omikron-varianten enn da de strenge tiltakene ble innført før jul. De oppsummerer at det vi nå vet gir «god grunn til håp» for tida framover. Den nye varianten av coronaviruset smitter mye lettere enn tidligere varianter, og vaksinene gir liten beskyttelse mot å bli smittet. Men, skriver de, alt tyder også på at omikron-varianten er mindre farlig. Spesielt for dem som har tatt tre doser coronavaksine, slik en stadig større andel av befolkningen har. Det bør også få konsekvenser for strategien bak smitteverntiltakene.

Oslo-byrådet stiller noen viktige spørsmål. For det første: Er noen regler tilpasset en annen tid? De strenge karantenereglene fører til høyt fravær i viktige samfunnstjenester lokalt, og blir slik et problem på linje med det faktiske sykefraværet. Når de mest utsatte gruppene nå har fått oppfriskningsdose med vaksine, bør man vurdere å lette på karantenereglene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.