Seksualundervisning

Behovet har økt

Behovet for trivsel, fysisk kontakt og nærhet blant unge har økt mens restriksjonene gjør det vanskelig.

MANGELVARE: Mange unge opplever sex og nærhet som problematisk under pandemien. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
MANGELVARE: Mange unge opplever sex og nærhet som problematisk under pandemien. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med nettdating, digital flørting og vennskap over internett ser hverdagen ganske annerledes ut. Barn og unge fortjener at vi tar praten om grenser, seksualitet og trygge relasjoner i den digitale hverdagen på alvor.

Pandemien har ført til en unormal og usikker hverdag hvor behovet for trivsel, fysisk kontakt og nærhet har økt mens restriksjonene gjør det vanskelig. Selv om mange rapporterer at de har det bra, viser undersøkelser at halvparten av unge mennesker ikke er fornøyde med livet sitt under pandemien. Det kommer fram at ungdommer føler seg mer ensomme siden pandemiens utbrudd og at de i snitt bruker 7,4 timer på nettet hver dag. Denne utviklingen er foruroligende.

Lærere og ansatte i skolen gjør en fantastisk innsats for barn og unge i denne krevende tiden og fortjener all den støtten de kan få. Unges livsmestring er et ansvar de ikke kan bære alene. Selv om seksualitetsundervisning er et av de temaene som er lett å skyve til side, må det prioriteres også i pandemiens tid. Det kan bidra til en varmere og tryggere hverdag der barn og unge kan ha det godt med seg selv, kroppen og følelsene sine. God seksualitetsundervisning oppleves som trygg for både undervisere og elever når takhøyden for å stille spørsmål er stor, og det ikke er flaut å være nysgjerrig på egne følelser og kropp. Det er viktig at undervisere legger til rette for å skape slike trygge rom og samtaler digitalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer