KOMMENTARER

Beklager. Dette er ikke over

Det skulle være en beklagelse, men hørtes først og fremst ut som Hadia Tajik som kjempet for sitt videre politiske liv.

GÅR AV: Avtroppende arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik møtte pressen i Marmorhallen 2. mars Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Alle visste hva som nå skulle komme. Push-meldingene fra mediene var kjørt ut på norske mobiltelefoner med beskjed om at Hadia Tajik kalte inn til pressekonferanse. Kilder kunne fortelle at hun selv hadde bedt statsminister Jonas Gahr Støre om å få gå av som arbeids- og inkluderingsminister.

Dermed kunne Hadia Tajik begynne i en annen ende da hun entret scenen i Marmorhallen i Oslo. Tajik er ikke en politiker som lar andre styre regien.

En feil for 15 år siden skygger nå over det viktige arbeidet til regjeringen for arbeidsfolk, startet hun.

Hun fortsatte med en skryteliste. Hun tok seg god tid til å presentere en utfyllende gjennomgang over viktige politikkendringer på hennes felt som hun og regjeringen har gjennomført i løpet av drøye 100 dager i kontorene.

Hun kunne ikke «tillate» at hennes feil – for 15 år siden – skulle stå i veien for dette viktige arbeidet framover, forklarte hun.

Det hadde gått fire-fem minutter ut i pressekonferansen før hun kom til ordene de fleste ventet på. Hun hadde gjort feil, og det var hun lei seg for.

Hadia Tajik går av som statsråd. Det mest oppsiktsvekkende og interessante er likevel hvordan hun gjør det. Pressekonferansen i dag var en beklagelse, men det framsto vel så mye som en nøye gjennomtenkt seanse med én ting for øyet: Kampen for sitt videre politiske liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer