KOMMENTARER

Israel og Palestina:

Bibi + Hamas = sant

Hvem har fordelen av det som nå skjer i Gaza, statsminister Benjamin Netanyahu (Bibi) eller islamistene der? Svaret er: begge to.

ULV I FÅREKLÆR: Offisielt raser Benjamin Netanyahu mot Hamas. Han er imidlertid avhengig av disse islamistene, på samme måte som de er avhengige av ham. Foto: Abir Sultan/AP/NTB)
ULV I FÅREKLÆR: Offisielt raser Benjamin Netanyahu mot Hamas. Han er imidlertid avhengig av disse islamistene, på samme måte som de er avhengige av ham. Foto: Abir Sultan/AP/NTB) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Søndag for halvannen uke siden så det helsvart ut for den korrupsjonstiltalte Netanyahu. Forsøket hans på å danne en samlingsregjering hadde mislyktes, og en ny regjering med sentrum-høyre-politikeren Yair Lapid og den høyreekstreme Naftali Bennett som ledere var i ferd med å se dagens lys. Med støtte fra fire nyvalgte representanter fra det ikkevoldelige palestinske islamistpartiet Den forente arabiske lista ville de få flertall i nasjonalforsamlingen Knesset. Partiets leder Mansour Abbas var svært positiv. En sensasjon var på gang. Aldri før har et arabisk parti vært med på å danne grunnlaget for en israelsk regjering.

Samme dag stormet israelsk politi al-Aqsa-moskeen, og det brøt ut fulle opptøyer i Øst-Jerusalem. Hamas kom med trusler om å sende raketter mot byen hvis ikke politiet holdt seg unna al-Aqsa og Sjeikh Jarrah-området like i nærheten, der flere titalls palestinere trues med å bli kastet ut av sine hjem. Det som skjedde videre, vet vi så altfor godt. Nye krigshandlinger med Hamas var i gang, opptøyene fortsatte i Øst-Jerusalem før de spredte seg til israelske byer med blandet palestinsk og jødisk befolkning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer