KOMMENTARER

Senatsvalget i Georgia

Biden må sende blomster til Trump

Demokratene ser ut til å ha vunnet begge senats-plassene i Georgia, og dermed flertallet i Senatet. Det er en stor seier for påtroppende president Joe Biden.

MÅ SE LANGT ETTER GODE NYHETER: Donald Trump har bidratt til at republikanerne taper flertallet i Senatet. Foto: REUTERS / NTB
MÅ SE LANGT ETTER GODE NYHETER: Donald Trump har bidratt til at republikanerne taper flertallet i Senatet. Foto: REUTERS / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Selvsagt kunne ikke Donald Trump unnlate å være seg selv, seg selv nok, og seg selv nærmest. Derfor får påtroppende president Joe Biden etter alt å dømme det flertallet han tidligere bare kunne drømme om i det amerikanske senatet. Trump ødela for de tidligere «sikre» republikanske senats-setene i delstaten i Georgia i valget onsdag med sine aggressive angrep på resultatet av presidentvalget i november, som er basert på løgner og konspirasjonsteorier.

Trump ble kort sagt felt av sin egen selvopptatthet, og påtroppende president Joe Biden bør egentlig sende en stor blomsterbukett til Trump, og takke for at presidenten heller ikke ved denne korsvei kunne unnlate å være seg selv nok. Det er dommen fra amerikanske kommentatorer etter nattas dramatiske senatsvalg i Georgia.

Det er en beksvart onsdag for Donald Trump og det republikanske partiet. Den svarte predikanten Raphael Warnock er allerede utropt til vinner av telegrambyrået AP og CNN, mens den tidligere journalisten Jon Ossoff på formiddagen onsdag norsk tid ledet med mer enn 16 000 stemmer på sin republikanske utfordrer, da det gjensto overveiende demokratiske valgdistrikter å telle opp. Det betyr at en afrikansk amerikaner og en jøde etter alt å dømme vil være senatorer fra Georgia i det dype sør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer