KOMMENTARER

Amerikansk politikk:

Bidens mareritt

Nissene ble ikke med på Trumps flyttelass. Arvtakerne er igjen for å fullføre jobben.

ARVEN: I en ny dokumentarserie om Ronald Reagan kommer det frem at Donald Trump stjal oppskriften fra sin forgjenger når det gjaldt hvit nasjonalisme, alternative nyheter og bruk av ultrakonservative kristne. Foto: AFP FILES / AFP / Mike Sargent
ARVEN: I en ny dokumentarserie om Ronald Reagan kommer det frem at Donald Trump stjal oppskriften fra sin forgjenger når det gjaldt hvit nasjonalisme, alternative nyheter og bruk av ultrakonservative kristne. Foto: AFP FILES / AFP / Mike Sargent Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Husker dere Joe Biden? Han ble president i USA for et år siden, store deler av verden pustet lettet ut etter det kaotiske Trump-regimet og siden har ingen hørt fra ham. Jo da, folk som følger amerikansk politikk tett, har fått et og annet glimt, og det er ikke som om han ikke fins, bare fordi norske medier har sluttet å følge den amerikanske presidenten minutt for minutt.

Det var vel heller ikke mange som hadde skyhøye forventninger til den aldrende onkel Joe, men med et knapt flertall i senatet, kunne han kanskje lykkes i å få gjennomslag. Om ikke annet, ville det bli fredeligere. Det politiske ordskiftet ville flytte fra Fox News tilbake til C-SPAN og bli kjedelig igjen.

Det skjedde ikke. Selv om trusselen fra en uforutsigbar og autoritær nasjonalist er fjernet fra Det hvite hus, ble ikke nissene med på flyttelasset da Donald Trump forlot Washington. Utspill fra det nye kullet av republikanere får Trumps twittertirader til å framstå som saklige spissfindigheter og Mitch McConnell som en løsningsorientert leder. Chris Wallace, en av få balanserte programledere på Fox News, har forlatt kanalen sammen med den siste rest av bakkekontakt. Nylig angrep en Fox-kommentator den kjente pandemilegen Anthony Fauci med en oppfordring mange oppfattet som en ren drapstrussel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer