Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Billigere strøm - men ikke for deg

Strømleverandørene kjøper billigere strøm, men det betyr ikke lavere pris for deg; differansen havner i lomma til leverandørene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisnedgangen på den fellesnordiske kraftbørsen Nordpool har vært på nesten 25 prosent siden juni.

Grunnen til at engrosprisen på strøm har sunket kraftig siden sommeren, er den uvanlig varme og våte høsten som har fylt opp vannmagasinene raskere enn forventet.

Fulle magasiner bruker tradisjonelt å bety lavere strømpriser for deg og meg. Men sånn er det ikke lenger.

Urovekkende

- Kraftselskapene tar seg altfor godt betalt. Vi hadde forventet kraftige prisreduksjoner som en følge av nedgangen i markedsprisen, sier seksjonsleder Jan Schrøder i Forbrukerrådet.

- Istedenfor ser vi at noen selskaper faktisk setter prisen opp, sier Schrøder.

Forbrukerrådet synes utviklingen er så urovekkende at de har bedt Konkurransetilsynet om å granske situasjonen i markedet.

Setter opp prisen

I mellomtida er det flere strømleverandører som skrur prisene ytterligere opp.

Strømleverandøren Forbrukerkraft har satt opp prisen - fra 38,81 øre til 40,41 øre. Daglig leder Espen Boger innrømmer at selskapet akkurat nå tjener «litt for mye i forhold til sin profil».

- Vi skal være blant de billigste, men vi avventer litt nå for å være sikre på at utviklingen holder seg før vi setter ned prisene igjen, sier Boger.

- Skjønner du at Forbrukerrådet reagerer når dere betaler nesten 25 prosent mindre for kraft i dag enn dere gjorde i sommer, uten at prisen til forbrukerne kuttes?

- Forbrukerrådet har svært dårlig kompetanse på det de uttaler seg om, sier Boger.

PS: Forbrukerrådet oppfordrer forbrukerne til å satse på spotpris - på den måten vil din strømpris følge markedsprisen.

Hele Norges coronakart