DEBATT

Bondevik-avsløringen:

Bisarre påstander fra Dagbladet

Muslim World League (MWL) er ikke finansiert av den saudiarabiske regjeringen slik Dagbladet gjentatte ganger har hevdet uten å kunne dokumentere dette på noe vis.

UBEGRUNNET: I motsetning til en lang rekke ubegrunnede påstander framsatt av Dagbladet, søker ikke MWL å oppnå noen form for innflytelse i Norge, skriver kronikkforfatteren. Her er Aamir Javed Sheikh (t.v) og Kjell Magne Bondevik under konferansen om hvordan bekjempe hat og diskriminering i fjor. Konferansen ble arrangert av Stiftelsen Dialog for fred i samarbeid med Muslim World League. Foto: Tore Meek / NTB
UBEGRUNNET: I motsetning til en lang rekke ubegrunnede påstander framsatt av Dagbladet, søker ikke MWL å oppnå noen form for innflytelse i Norge, skriver kronikkforfatteren. Her er Aamir Javed Sheikh (t.v) og Kjell Magne Bondevik under konferansen om hvordan bekjempe hat og diskriminering i fjor. Konferansen ble arrangert av Stiftelsen Dialog for fred i samarbeid med Muslim World League. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

The Muslim World League (MWL) avviser enhver antydning om gjentjenester som følge av å ha blitt tildelt en pris som en norsk institusjon står bak.

Den som eventuelt måtte sveve i den villfarelse om at det er mulig «kjøpe» seg en pris vil umiddelbart bli skuffet: Det skjer ikke i Norge. Det har selvsagt heller aldri på noe tidspunkt blitt så mye som antydet fra noen av MWLs representanter at dette enten var ønskelig eller oppnåelig.

Dessuten, og i motsetning til en lang rekke ubegrunnede påstander framsatt av Dagbladet, søker ikke MWL å oppnå noen form for innflytelse i Norge. Videre er MWL ikke finansiert av den saudiarabiske regjeringen slik Dagbladet gjentatte ganger har hevdet uten å kunne dokumentere dette på noe vis.

Beklageligvis har Dagbladet publisert en rekke ensidige og tungt vektede artikler som i sterk grad er egnet til å svekke det gode omdømmet til interreligiøse ledere som nyter stor anerkjennelse for sitt arbeid som kulturelle brobyggere.

Dagbladet har gjentatte ganger mislyktes med – og heller ikke forsøkt – å presentere et mer balansert bilde av MWL. Eksempelvis har Dagbladet nektet å nevne at MWL rutinemessig støtter arbeidet til lokale frivillige og veldedige organisasjoner i mange land over hele verden i et forsøk på å bidra til å redusere kulturelle skiller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer