DEBATT

Rovdyrpolitikk

Bjørnen gir vel beng!

Alle som slipper tamdyra sine ut i beiteområder der bjørnen holder til er fullstendig klar over at det medfører en risiko. Slik er naturen, dyr vandrer og gir beng i hva kartet sier.

Stakkars bamse. Stakkars sauer. Stakkars rovdyr. Alle sviktet av Norge og overlatt til uforståelige regler og merkelige oppfatninger om hva som er lov i Norge når det gjelder dyrevern, skriver artikkelforfatteren. Her er en brunbjørn fotografert i Bjørneparken i Flå. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
Stakkars bamse. Stakkars sauer. Stakkars rovdyr. Alle sviktet av Norge og overlatt til uforståelige regler og merkelige oppfatninger om hva som er lov i Norge når det gjelder dyrevern, skriver artikkelforfatteren. Her er en brunbjørn fotografert i Bjørneparken i Flå. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I det siste er flere bjørner er drept i områder der det alltid har vært bjørn før. Alle som har sluppet tamdyra sine i disse områdene er fullstendig klar over at det vil komme bjørn der igjen. Og igjen. For slik er naturen, dyr vandrer og gir beng i hva kartet sier. Eller menneskers bestemmelser om hva som er beiteprioritert og hva som ikke er det.

Dette har vi sett i forbindelse med ulvesonen, foruten at ulv blir drept i den sonen de skal være «trygge i», og vi ser det i områder med bjørn. Ikke bryr bamsene seg om at det er et dyr med rød plastdings i øret heller, som viser at dette er et bortavla tamdyr som ikke klarer seg særlig bra i naturen, og derfor ikke må spises.

I samme runde pøses det på med sympatiinnlegg enten det er i debatten eller det er avisene selv som skriver dem. «Vi kan ikke la barna bli glade i dyrene før vi slippeSr dem på beite, av frykt for at sauene skal bli tatt av bjørn» er en av sitatene som fikk mange til å reagere. Vi snakker om dyr som likevel skal sendes til slakteriet, ergo blir dette en hyklers uttalelse, og avisa bet på og trykket uttalelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer