DEBATT

Formueskatt

Bli med på dugnaden, Dæhlie!

Jeg har alltid likt Bjørn Dæhlie, men må innrømme at jeg likte han bedre i rollen som skihelt enn skatteflyktning.

FLYTTER: - Det er verken naturen eller det at forandring fryder som sender skiløperen ut på flyttefot, men nettopp ønsket om å betale mindre skatt, skriver innsenderen. Foto: Fredrik Hagen / NTB
FLYTTER: - Det er verken naturen eller det at forandring fryder som sender skiløperen ut på flyttefot, men nettopp ønsket om å betale mindre skatt, skriver innsenderen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Både velferdsstaten og idretten trenger at alle stiller opp, fra topp til bunn, hvis vi skal bli virkelig gode. Derfor trenger vi at landets rikeste er med på spleiselaget, også tidligere idrettshelter.

Jeg er en av de mange som virkelig beundret Bjørn Dæhlie. Det gjør jeg for så vidt enda. På 90-tallet var han en nasjonal skihelt. Gjennom en rekke OL og VM satt vi foran TV-skjermen og hoiet i munnen på Rike og Carlsen da han sopte inn gullmedaljer. Siden har Dæhlie bygget seg opp som en suksessfull forretningsmann. Også det beundringsverdig.

I 2017 fikk han mye medieoppmerksomhet da snakket om hvordan han tidligere fikk medaljer når han lyktes, men nå ble straffet med formuesskatt. Han ga også uttrykk for at det var tungt å stå opp om morgenen med vissheten om at han daglig bidro med tusenvis av kroner til fellesskapet.

Nå flytter altså Dæhlie fra Nannestad til Bø i Vesterålen. Det er verken naturen eller det at forandring fryder som sender skiløperen ut på flyttefot, men nettopp ønsket om å betale mindre skatt. Høyre-styrte Bø har nemlig, trolig mest som en gimmick, senket formuesskatten for innbyggerne i sin kommune.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer