DEBATT

Lærere og arbeidstid

Blir ikke lærer for lønna

Jeg føler meg ekstremt lite verdsatt av alle andre enn elevene mine. Noe må skje, ellers vil vi ende opp som et land som ikke tok vare på ildsjelene i norsk skole.

Jeg hadde forhåpninger om å kunne være en stor støtte i ungdom sitt liv, men jeg var ikke forberedt på hvor mange elever som bare ville ha meg som en trygg voksenperson, skriver innsenderen. Foto: Berit Roald / NTB
Jeg hadde forhåpninger om å kunne være en stor støtte i ungdom sitt liv, men jeg var ikke forberedt på hvor mange elever som bare ville ha meg som en trygg voksenperson, skriver innsenderen. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

«Man blir ikke lærer for lønna!» har jeg sagt stolt og overbevisende til kjente, kjære og ikke minst meg selv da jeg begynte å jobbe som adjunkt for flere år siden. Og for min del, ja, det stemte og det stemmer. Drømmen har vært der siden jeg var liten. Jeg bare visste at det var jobben for meg.

Jeg har jobbet på ungdomsskole i mange år og elsker fremdeles jobben min. Jeg elsker å snakke med, undervise, hjelpe og støtte ungdom. Det er ingen tvil i mine øyne om at framtida er lys med disse elevene ved roret.

Fire dager i uka kommer jeg hjem 16.30 og tar meg fri til 19.30, før jeg fortsetter å jobbe til 22.30. Uten den ekstra innsatsen vil ikke undervisninga eller hva elevene ha krav på gå rundt. Det gjelder retting, undervisning, tilrettelegging og ikke minst elevenes psykiske helse.

Navnene i hendelsene under er selvsagt funnet på og har ingen tilknytninger til ekte personer. Alle hendelsene er derimot ekte og opplevd i en vanlig arbeidsuke.

Aliyya ringer fordi hun har fått mensen. Helsesøster på skolen er sykemeldt og kommunen har ikke råd til vikar. Da er det egentlig ikke mye annet å gjøre enn å kjøpe med produkter til henne i morgen, og forsikre om alt går bra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer