Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Bom for Hagen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Statsminister Kjell Magne Bondevik har nok en gang sagt at Fremskrittspartiet ikke blir en del av hans regjering. Etter Carl I. Hagens og Siv Jensens hardkjør mot regjeringen i finansdebatten er det i stedet kommet signaler om nye samarbeidsmuligheter fra regjeringshold. Lars Sponheim sier til Bergens Tidende at regjeringens handlingsrom nå er utvidet, og Jon Lilletun vil se på Arbeiderpartiet som aktuell samarbeidspartner.
  • Dette gir håp om at Carl I. Hagens politiske innflytelse blir begrenset også i resten av stortingsperioden. Denne høsten har nok en gang vist at han er en høyst upålitelig støttespiller. Ikke minst må dette være en nyttig lærdom for Høyre. Frp har ingen grunn til å føle seg provosert av at Bondevik gjentar tidligere uttalelser. Men det må være et tankekors for Hagen at hans strategi har ført ham enda lenger fra målet om regjeringsdeltakelse.
Hele Norges coronakart