KOMMENTARER

Bondeviks sponsor ga Taliban starthjelp

Religiøse sponsorer for Taliban, ihuga tilhengere av sharialovene, kvinneundertrykkere og Saudi-Arabias muslimske spydspiss. Dette er Oslosenterets tvilsomme bidragsytere.

AFGHANISTANS HERSKERE: Taliban-soldater patruljerer områdene rundt Kabuls flyplass. Den islamistiske bevegelsen har mye å takke Saudi-Arabia for. Foto: Reuters/NTB Scanpix


AFGHANISTANS HERSKERE: Taliban-soldater patruljerer områdene rundt Kabuls flyplass. Den islamistiske bevegelsen har mye å takke Saudi-Arabia for. Foto: Reuters/NTB Scanpix

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det er all grunn til å lure på hvor godt Oslosenterets grunnlegger Kjell Magne Bondevik googlet Den muslimske verdensligaen (MWL) før han gjennom stiftelsen til høyrepolitikeren Aamir J. Sheikh mottok over tre millioner kroner fra denne ligaen som har hovedkontor og styres fra Saudi-Arabia. Bondevik har sagt til Dagbladet at MWLs leder har forsikret ham om at organisasjonen nå er uavhengig - og sier at han selv ikke under noen omstendigheter ville kompromittert sin uavhengighet.

Hadde han tatt et skikkelig Google-søk, ville han blant annet ha funnet ut at Taliban har mye å takke den muslimske verdensligaen for.

Den muslimske verdensligaen ble opprettet av Saudi-Arabia i 1962. Med Sovjetunionens invasjon i Afghanistan ble saudierne ved siden av USA de største økonomiske bidragsyterne til mujahedin, de hellige krigerne som bekjempet de kommunistiske okkupantene. Dette førte også til et oppsving for denne ligaen. I 1988 opplyste ligaens ledere at de hadde åpnet 150 studiesteder og 85 koranskoler for afghanske flyktninger i Peshawar i Pakistan, ikke langt unna grensa til Afghanistan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer