Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Bonus til Norman

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman bør få politisk bonus for åpenhjertighet om sine bonusfordeler fra flyreiser. De illustrerer det som er hans egentlige poeng, nemlig at flyselskapenes bonusprogrammer gir et dyrere og dårligere tilbud til passasjerene. Han vil derfor avskaffe ordningen. Det kan vise seg vanskelig, siden bonusordningene brukes i den internasjonale konkurransen mellom flyselskapene.
  • Et viktig skritt på veien mot avskaffelse kan være å forplikte selskapene til gi bonuspoengene til dem som betaler flybillettene. I dag tilfaller poengene den som har navnet på billetten. Flyselskapene nekter å gi myndighetene innsyn i hvordan kontoene benyttes. Det er opp til hver enkelt å oppgi skattepliktige gratisreiser. Følgen er at store summer unndras beskatning. I stedet for å opprettholde et system som gjør mange til småtjuver, bør flyselskapene sette ned prisene for alle reiser.
Hele Norges coronakart