DEBATT

Afghanistan:

Brutale metoder

Mange frykter at Talibans første ofre vil være millioner av kvinner.

TALIBANS OFRE: Mange frykter at Talibans første ofre vil være millioner av kvinner, skriver innsenderen. Her demonstrerer kvinner 3. september til forsvar for de rettigheter de har vunnet før Taliban tok over. Foto: Reuters/NTB
TALIBANS OFRE: Mange frykter at Talibans første ofre vil være millioner av kvinner, skriver innsenderen. Her demonstrerer kvinner 3. september til forsvar for de rettigheter de har vunnet før Taliban tok over. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Mange frykter at Talibans første ofre vil være millioner av kvinner. Men Talibans raske gjenerobring har også utløst en enorm frykt hos landets minoriteter. Da Taliban tok makten i 1996, var deres hovedideer at landets minoriteter, som tajikere, måtte kastes ut til Tadsjikistan, usbekere til Usbekistan, og hazarer måtte begraves siden de ikke hadde et sted å sendes til.

Taliban har tidligere erklært hellig krig mot de disse terroristene anser som vantro (utlendinger). De har også lovet at så snart utlendingene er ute av landet, så skal de jobbe for fred. Hvorfor angriper de minoritetene i Panshir da? Dette sier litt om troverdigheten.

Som musikk i Vestens ører, har Taliban lovet det ene etter det andre. Noe som er ren løgn. Alle er kjent med hva de står for. Lovnadene terrororganisasjonen har kommet med, er et desperat forsøk på å bygge tillit hos befolkningen, men også berolige Vesten og de større aktørene som har interesser i landet. Nylig offentliggjorde Taliban regjeringen der verken minoritetene eller kvinner er representert, noe som er i strid med det de lovet for bare noen uker siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.