KOMMENTARER

Harry og Meghan:

Bryter et stort tabu

Meghan og Harry kan ha gjort betydelig skade på huset Windsor i nattas oppsiktsvekkende intervju. Men ikke alt de sa, var like troverdig.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju med Meghan Markle og prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det er jo ikke slik at dette ikke likner noe vi har hørt før. En ung kvinne gifter seg inn i den britiske kongefamilien, for så å kjempe for å komme seg ut av den. Ute på den andre siden gir hun et sviende intervju der hun forteller om en institusjon som drev henne til selvmordstanker, om å bli detaljstyrt og kontrollert av mektige krefter på innsiden av palasset, som er mer opptatt av å holde henne rolig og lydig enn å beskytte henne mot ytre angrep.

Dette var historien bak det famøse tv-intervjuet prinsesse Diana gjorde i 1995, og det var gjennomgangstonen da Meghan, hertuginnen av Sussex, rettet det tyngste skytset hun hadde mot svigerfamilien sin i et intervju med Oprah Winfrey natt til mandag. En forskjell på de to intervjuene var at Meghan hadde ektemannen sin, prins Harry, ved sin side, og at de sammen, i likhet med Diana, brøt et av hoffets tyngste tabuer: De rettet direkte kritikk mot familiemedlemmene som er i den direkte arverekkefølgen til tronen, prins Charles og prins William.

Hva angår påstandene, har de varierende grad av troverdighet. Det stemmer sikkert at enkelte medlemmer av kongefamilien har sagt rasistiske ting, som at de uttrykte bekymring for hvor mørk i huden Meghan og Harrys ufødte barn ville bli. At det finnes gammelt grums i hjørnene av en så satt og konservativ institusjon, er ikke til å undres over. Det kan godt hende at påstandene om Meghans kravstorhet, som har lekket ut fra hoffkretsene før intervjuet, er urimelige. Det ville ikke være første gang hoffmedarbeidere har satt ut rykter om at nye kvinnelige medlemmer av kongefamilien har blitt sjefete og stormannsgale så snart de har fått en ring på fingeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer