KOMMENTARER

«Sex and the City»:

Burde de virkelig komme tilbake?

«Sex and the City» var smart, sår - og typisk for sin tid. Det spørs om en ny sesong vil klare overgangen til 2021.

VENDER TILBAKE: Både Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker og Kristin Davis vender tilbake for en reprise av rollene som gjorde dem verdensberømte. Den fjerde i kvartetten, Kim Cattrall, har takket nei. Foto: Matt Sayles / NTB Scanpix.
VENDER TILBAKE: Både Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker og Kristin Davis vender tilbake for en reprise av rollene som gjorde dem verdensberømte. Den fjerde i kvartetten, Kim Cattrall, har takket nei. Foto: Matt Sayles / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg kunne ikke annet enn å undre meg. Var verden klar for nok en runde med «Sex and the City»?

Det var i alle fall det første jeg tenkte på mandag, da nyheten kom om at den over tyve år gamle suksesserien skal vekkes til live igjen, under tittelen «And Just Like That». Historien om de fire venninnene Carrie, Miranda, Charlotte og Samantha, som spradet rundt på Manhattan i Manolo Blahnik-stilletter og drakk cosmopolitans mens de diskuterte kjærlighetslivet sitt, var med på å gjøre produsenten HBO til en gigant i tv-markedet. Grunnene til dét var de samme som grunnene til å være skeptisk til planene om å lage en ny versjon: «Sex and the City» var uendelig tidstypisk.

Det var i årene rundt millenniumsskiftet, da det meste virket trygt og serieskapere kunne hengi seg til innforstått ironi og kaste fascinerte blikk inn i sin egen navle. «Sex and the City» hadde flere trekk til felles med andre samtidige suksesser som «Friends» og «Seinfeld»: Den foregikk i en liten boble der verden utenfor New York knapt eksisterte, og der velturnerte og kjappe replikker om relasjoner og sosiale normer var den fremste myntenheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer