KOMMENTARER

Osloskolen:

Byråden sa noe skikkelig dumt

Men jeg frykter at mange i etaten var enige.

MEROTIOKRATISK OG ANTIDEMOKRATISK: Det er faktisk politikerne som skal bestemme retningen i skolen, slik at velgerne kan bytte både dem og den ut. Derfor må byråder som Inga Marte Thorkildsen, byråd for oppvekst og kunnskap, ta ansvar og etater lytte. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
MEROTIOKRATISK OG ANTIDEMOKRATISK: Det er faktisk politikerne som skal bestemme retningen i skolen, slik at velgerne kan bytte både dem og den ut. Derfor må byråder som Inga Marte Thorkildsen, byråd for oppvekst og kunnskap, ta ansvar og etater lytte. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Skolebyråden angrer nok bittert. På forrige bystyremøte i Oslo ble Inga Marte Thorkildsen spurt om den høye lønnsveksten blant et økende antall direktører i utdanningsetaten. Utgangspunktet var Dagbladets sak om at antall direktører i etaten har økt fra 24 til 26, alle med millionlønn. Mens lærerne ligger an til et lønnsoppgjør på 1,7 prosent, har direktørlønningene økt med inntil 14 prosent. Det er klart det kom ubehagelige spørsmål, fra en borgerlig opposisjon som vanligvis ikke er mest bekymret for høye lederlønninger. Like klart var det ubehagelig for SV-politikeren, som jo vanligvis er svært bekymret for slikt. Uttalelsen var uansett håpløs:

«Alle forhold som angår lønnsfastsettelse er delegert til etatsdirektøren. Så det er ikke noe jeg blander meg opp i eller har ansvar for.»

For noe tull. Selvsagt er det utdanningsdirektør Marte Gerhardsen, som Thorkildsen selv ansatte til å erstatte Astrid Søgnen etter mye bråk, som gjør ansettelsene og setter lønnsnivået. Men like selvsagt er alt som skjer i etaten byrådens politiske ansvar. Hun er øverste leder i osloskolen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer