DEBATT

Balanse i NRK

Clemets overlegne metode

Kristin Clemets innvending er at den tunge borgerlige overvekten i NRKs debattprogram kan være en regjeringseffekt. Var det også 50 prosent overvekt av rødgrønne politikere under Stoltenberg? Hvis Civita sitter på slike tall, er det bare å publisere dem.

BALANSE: Skal NRK kunne unngå å bli megafon for andres vedtatte sannheter, må Marienlyst evne å justere sine egne, skriver innsenderen.
Foto: Erik Johansen / NTB
BALANSE: Skal NRK kunne unngå å bli megafon for andres vedtatte sannheter, må Marienlyst evne å justere sine egne, skriver innsenderen. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Politikere fra den regjerende høyreblokken deltar i Dagsnytt Atten og Politisk Kvarter 50 prosent oftere enn de rødgrønne. Det viser Manifest Tankesmies telling av 298 sendinger. Ifølge Civita-leder Kristin Clemet, bør alle bare lukke ørene for tallenes tale. Hun synes nemlig vår rapport er «rent metodisk, veldig svak» (Dagbladet 24.9.).

Som nestor i metodelære har Clemet for lengst fastslått at NRK er «venstredreid». Metoden var subjektivt skjønn. Samme metode førte fram til årsaksforklaringen: NRKs journalister lider av «mangel på interesse, innlevelsesevne og kompetanse», ifølge Clemet (Dagbladet 8.9.2015).

Vår metode er mer objektiv: Vi teller. I rapporten «NRK i ubalanse?» ligger lenken til hele datasettet. Leseren kan selv avgjøre hvem som er, rent metodisk, «veldig svak».

Den hypotetiske innvendingen Clemet har nevnt, er at den tunge borgerlige overvekten kan være en regjeringseffekt. Kanskje det var 50 prosent overvekt av rødgrønne politikere under Stoltenberg? Hvis Civita sitter på slike tall, er det bare å publisere dem.

Vi er vant til at politiske demagoger lenger til høyre setter merkelapper på Manifest Tankesmie. Men venter ikke at de ansvarlige i NRK skal utdefinere vår folkefinansierte virksomhet som «ytre venstre», slik NRKs nyhetsredaktør Knut Magnus Berge kommer i skade for i sitt ellers ryddige innlegg (28.9.)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer