DEBATT

Smitteverntiltak:

Coronabrøleren

Jeg skal ikke si at regjeringen sto for en coronabrøler. Skal ikke det. Likevel er det fristende å radbrekke tastaturet med sinte meldinger i store bokstaver som kan skape litt trolsk stemning i de tusen hjem.

KJIP GAVE: Luke nummer 13 i julekalenderen var ikke spesielt spesielt glitrende. Hadde det bare vært bitter sjokolade eller dorullnisser skulle jeg ikke ha klagd, skriver kronikkforfatteren. Her er statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) under pressekonferansen 13. desember der regjeringen innførte strengere smitteverntiltak. Foto: Heiko Junge / NTB
KJIP GAVE: Luke nummer 13 i julekalenderen var ikke spesielt spesielt glitrende. Hadde det bare vært bitter sjokolade eller dorullnisser skulle jeg ikke ha klagd, skriver kronikkforfatteren. Her er statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) under pressekonferansen 13. desember der regjeringen innførte strengere smitteverntiltak. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Så er vi her igjen. En gledens dag for paragrafryttere og introverte angstdyrkende snøflak, så klart. For resten av oss var ikke luke 13 i julekalenderen spesielt glitrende. Hadde det bare vært bitter sjokolade eller dorullnisser skulle jeg ikke ha klagd.

Lucia kan bare pelle seg tilbake i skapet sammen med troll og dorullene. Ikke nisseruller, for jeg har nemlig en pakke liggende i skapet, spart til festen, nemlig slutten på pandemien. Planen er å kaste rull på rull, hvite og lange, ut vinduet som på en fotballkamp. En gang. De ligger i skapet på snart tredje året.

Ikke si at jeg ikke advarte dere på Facebook, etter et lynkurs i epidemiologi i fjor høst. Børsen har fryktindeksen VIX, som investorer følger med argusøyne. Jeg derimot har studert matbutikkens lagerbeholdning. Jeg har registrert at de gikk tomme for sammalt hvete og tørrgjær for flere uker siden – to sikre tegn på at vi skulle stenge ned og at noe var i gjære, bokstavelig talt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer