Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Dansk nødhjelp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Aftenposten har de siste dagene brakt reportasjer om norske narkomane som reiser til Danmark for å få legemiddelet Subutex, et morfinliknende medikament som brukes til avvenning fra heroin. Inntil i høst har også norske leger kunnet ordinere stoffet, men Sosialdepartementet har stanset det. Schengen-avtalen gjør det imidlertid mulig å reise til Danmark, få resept av en dansk lege og ha med fem ukers forbruk tilbake. Dette liker ikke Statens helsetilsyn, som vil stanse praksisen.
  • Deres argument er at Subutex-behandlingen må følges opp med andre tilbud. Men i Norge er det lange køer av narkomane som ønsker behandling. De får ingen tilbud, ikke Subutex heller. Derfor trafikken til Danmark. Det er på tide at vi begynner å forstå at narkomani er en sykdom, ikke umoral som skal straffes. Hvis man mener at Subutex ikke er nok, får myndighetene sørge for flere tilbud, ikke først og fremst ivre etter å stanse bussene til Danmark.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!