DEBATT

Sunn idrett

De ber idretten fikse problemet selv

Barn og unge sliter med spiseforstyrrelser under coronapandemien. Henvendelser til den anonyme chattetjenesten til Sunn idrett økt med 67 prosent.

MER RESSURSER: Sunn idrett har verken kapasitet til å ta hånd om alle henvendelsene som kommer inn, eller å gjøre tilbudet synlig og tilgjengelig for alle som trenger det. Det er synd, for Sunn idrett kan gjøre mer, skriver innsenderen. Foto: Ørjan Ellingvåg / NTB
MER RESSURSER: Sunn idrett har verken kapasitet til å ta hånd om alle henvendelsene som kommer inn, eller å gjøre tilbudet synlig og tilgjengelig for alle som trenger det. Det er synd, for Sunn idrett kan gjøre mer, skriver innsenderen. Foto: Ørjan Ellingvåg / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Under coronapandemien har antall henvendelser til den anonyme chattetjenesten til Sunn idrett økt med 67 prosent. Isolasjon og ensomhet gjør at ungdom som allerede sliter, nå har det verre.

Isolasjon og ensomhet gjør at ungdom som allerede sliter, har det verre nå. Dessverre ber myndighetene idretten selv fikse problemet – med interne midler som knapt finnes etter snart ett år med pandemi.

Sunn idrett avdekker det samme som hjelpetjenestene: Barn og unge sliter tungt under coronapandemien. For Sunn idrett sin del ser man en drastisk økning i antall barn og unge som tar kontakt med bekymringer rundt mat, kropp, trening og utfordringer med spiseforstyrrelser.

Og Sunn idrett er ikke alene om å oppleve dette. Også Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) og andre hjelpetelefoner opplever en økning i antall henvendelser knyttet til spiseforstyrrelser under koronapandemien.

I dag ber myndighetene idretten om å bruke interne midler til å fikse problemet med spiseforstyrrelser. Men i Norges idrettsforbund er det bare to personer som jobber med å spre kunnskap om idrettsernæring og fremme sunne idrettsmiljøer med gode holdninger og verdier knyttet til mat, kropp, helse og prestasjon – og forebygge spiseforstyrrelser. Forventer myndighetene at disse to menneskene skal ta hånd om problemet alene? Et problem som primært ikke er et idrettsproblem, men et samfunnsproblem?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer