KOMMENTARER

Utelivet i Oslo:

De er elsket, men regjeringen svikter dem

De små utestedene i Oslo har ikke gjort noe galt. Men nå står de på konkursens rand, fordi de ikke blir verdsatt så høyt som de fortjener - og stiller bakerst i coronakøen.

KATASTROFE: I høst måtte Bodil Niska stenge jazzbutikken og cafeen Bare Jazz, etter at coronanedstengningen ble mer enn hva stedet kunne bære. Nå kan flere høyt elskede, særegne Oslo-steder stå for tur. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix.
KATASTROFE: I høst måtte Bodil Niska stenge jazzbutikken og cafeen Bare Jazz, etter at coronanedstengningen ble mer enn hva stedet kunne bære. Nå kan flere høyt elskede, særegne Oslo-steder stå for tur. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix. Vis mer
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Coronapandemien har vist oss det enhver lege som har jobbet under en naturkatastrofe vet fra før: Kriser krever prioriteringer. Noen får mer hjelp enn andre, og tidligere. Da melder også spørsmålene seg, om hvilket grunnlag man har for prioriteringene, og om hvem som blir hørt. Høyre liker å se på seg selv som det private næringslivets beskyttere, men regjeringen de leder, har tatt dramatisk bedre vare på en del av næringslivet på bekostning av andre.

Det har utestedene i Oslo, der mange er små og særegne og ikke store og strømlinjeformede, fått merke. Mange av dem er nå i en prekær situasjon der konkursen ikke er langt unna. Dette vitner om en manglende evne eller vilje til å anerkjenne kvalitet og særpreg, og ikke bare størrelse. Det kan straffe flinke, hardtarbeidende folk uforholdsmessig hardt og gjøre Oslo til en blassere by.

De små utestedene i Oslo som også er sterkt forankret i det kulturelle, som for eksempel har en tydelig musikkprofil og konserter som en del av tilbudet til kundene, er brakt i knestående av koronapandemien. De må kunne samle mennesker i flokk for å fungere, og det har de vært forhindret fra å gjøre siden mars.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer