DEBATT

Formuesskatten

De rike er ikke skatteeksperter

Debatten om formuesskatt, og Bø kommunes formuesskattekutt har rast de siste dagene. Det har vært en debatt med steile fronter, og i dagene etterpå har det kokt i både sosiale og tradisjonelle medier.

BLITT KALT DUM: Jeg har blitt kalt dum av så mange mangemillionærer, på så mange forskjellige måter, denne uka at jeg snart mister tellingen, skriver Kari Elisabeth Kaski (SV). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
BLITT KALT DUM: Jeg har blitt kalt dum av så mange mangemillionærer, på så mange forskjellige måter, denne uka at jeg snart mister tellingen, skriver Kari Elisabeth Kaski (SV). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

La meg starte med det jeg synes er positivt. Jeg syns det er bra at personer som Herbjørn Hansson, Kristian Adolfsen, Trygve Hegnar og Bent Eidissen stiller opp til diskusjon og debatt. Landets rikeste stiller altfor sjelden til åpen debatt, og næringslivets ledere sier altfor sjelden offentlig hva de mener. Og jeg lytter alltid, uansett hvem jeg møter til debatt.

Mindre positivt er måten debatten har blitt ført. Jeg har blitt kalt dum av så mange mangemillionærer, på så mange forskjellige måter, denne uka at jeg snart mister tellingen. Adolfsen har kalt meg «kunnskapsløs». Til Nordlys sa han at jeg «skjønner ikke en dritt». Trygve Hegnar klaget i en lederartikkel i Finansavisen over at jeg «kan ikke, eller vil ikke, høre og lære». Til og med Kristin Clemet fra tankesmia Civita klager over at jeg ikke lytter til alt jeg blir forklart. og at mine motdebattanter «taler for døve ører».

Jeg har rukket å bli lei av å bli kalt kunnskapsløs av folk som forteller meg ting jeg har hørt før.

Jeg hater å måtte være den som forteller dem det, men det å høre etter, betyr ikke alltid at man er enig. At noen av Norges rikeste menn betaler formuesskatt, gjør dem ikke til skatteeksperter. Det er ikke gitt at skattesystemet som de ønsker seg, er det beste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer