KOMMENTARER

Dagbladet i Ukraina:

De som spiller om Ukraina

Krigens humor er beksvart. Derfor denne siste på vitsenes svartebørs i Kiev: Krigen mellom Russland og USA kommer til å vare til den siste ukrainer er død, rapporterer Morten Strand.

KRIGSTROMMER: Jo lenger unna du kommer dramaets sentrum - som jo er Ukraina - jo tøffere slås det advarende på krigstrommene, skriver Morten Strand. Foto: AFP/NTB
KRIGSTROMMER: Jo lenger unna du kommer dramaets sentrum - som jo er Ukraina - jo tøffere slås det advarende på krigstrommene, skriver Morten Strand. Foto: AFP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

KIEV (Dagbladet): Da Dagbladet landet i den ukrainske hovedstaden Kiev for ei snau uke siden, gjorde vi en observasjon som overrasket oss. Mens de apokalyptiske krigstrommene gjallet i vestlige hovedsteder, med advarsler om en snarlig kommende storkrig på grunn av den store russiske styrkeoppbyggingen ved landets grenser, så var det påfallende rolig og avslappet i Ukraina selv. Etter å ha reist rundt og snakket med folk og fagfolk i ei uke, så er dette besynderlige inntrykket forsterket. Jo lenger unna du kommer dramaets sentrum - som jo er Ukraina - jo tøffere slås det advarende på krigstrommene. Aller hardest lyder advarslene fra London og Washington.

Fienden - Russland - er i øst. Men vennene i vest, hva bidrar de egentlig med? Jo da, politiske støtte- og solidaritetserklæringer. Våpen, Storbritannia også med militære instruktører, og de mest høylytte støtteerklæringene. Uten at det hjelper Ukraina noe som helst. Snarere er den militære tilstedeværelsen konfliktfremmende, og handler etter alt å dømme om at statsminister Boris Johnsom står med rumpa bar foran sitt folk etter en rekke avsløringer av eksklusiv festing i et ellers nedstengt Storbritannia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer