KOMMENTARER

Ny dokumentar om Britney Spears:

De tjener for mye på henne

En ny dokumentar om Britney Spears antyder at det har gått galt med henne fordi hun var for innbringende, for mediene og for familien sin. Og vi i publikum slipper ikke unna.

SUKSESS: Britney Spears har hatt svært innbringende show i Las Vegas etter comebacket. Det har gjort faren, som er hennes verge, svært rik. Foto: Matt Baron / Shutterstock / Scanpix.
SUKSESS: Britney Spears har hatt svært innbringende show i Las Vegas etter comebacket. Det har gjort faren, som er hennes verge, svært rik. Foto: Matt Baron / Shutterstock / Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det var rett og slett for mye penger å tjene på henne. Det er følelsen jeg sitter igjen med etter å ha sett «Framing Britney Spears». Det er New York Times som står bak den nye dokumentaren om hvordan hun som en gang var verdens største popstjerne havnet under et strengt og gåtefullt formynderskap.

Britney, som nå nærmer seg førti, kan opptre for fulle hus i Las Vegas, men rår fremdeles ikke verken over sin egen person eller sin egen økonomi. I 2008 ble faren hennes, James Spears, innsatt som verge, og han fortsetter å ha mye av kontrollen med pengestrømmen datteren genererer.

James Spears kommer ikke så godt ut av «Framing Britney Spears». Fra begynnelsen av framstår han som en distansert far, med alkoholproblemer og konkurser bak seg, og mest opptatt av pengene den talentfulle tenåringsdatteren hans kan tjene. Men filmen mer enn antyder at selve kulturen på tidlig 2000-tall la opp til at Britney Spears kunne gå fra å være et idol til å bli en galning i verdens øyne, en som kunne latterliggjøres, avfeies og avskrives.

Spears bykset inn i verdens kollektive bevissthet i 1998, med singelen «Baby One More Time» — og, ikke minst, med den videoen. Den seksten år gamle stjernen danset i skoleuniform og i klasserom som sa «ung tenåring», og med en bar mage og et suggestivt blikk som sa noe langt mer voksent. Spears og teamet hennes var noe nær verdensmestere i å sende doble signaler, det barnslige og det seksuelle samtidig, som gjorde at hun både kunne bli en heltinne for barn og et sexsymbol for voksne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer