KOMMENTARER

Den grønne pengebølgen

Enorme summer i finansverdenen kastes nå i retning av omstilling. Utviklingen er oppsiktsvekkende, og får merkelig lite oppmerksomhet.

GÅR GRØNT: Kjell Inge Røkke er en av de som har justert kursen. I juli annonserte Aker en omfattende restrukturering av selskapet, med to nye grønne satsingsområder som raskt ble svært populære på børsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GÅR GRØNT: Kjell Inge Røkke er en av de som har justert kursen. I juli annonserte Aker en omfattende restrukturering av selskapet, med to nye grønne satsingsområder som raskt ble svært populære på børsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det føles ikke som så lenge siden. Finanskjendiser kunne breie seg i mediene med latterliggjøring av grønne investeringer. Forvalter Jan Petter Sissener hadde det mye moro med å fortelle at han «shortet» Tesla-aksjer, altså plasserte penger i et veddemål på at aksjene kom til å synke. Siden har kursen steget i en faretruende fart.

Tor Olav Trøim, tankreder John Fredriksens tidligere høyre hånd, lo i et intervju med Nettavisen over elbilveksten. Den var etter hans mening ikke så mye å skryte av. Han hadde mer tro på gass, og at det kom til å ta over som drivstoff for langtransport. Han sa det på vei inn til den årlige Paretokonferansen i 2018, en energikonferanse som i årevis har vært en møteplass for olje- og gassnæringen.

Nå i 2020 varsler EU at de vil kutte kraftig i forbruket av gass, utslippsfri hydrogen seiler opp som framtidas drivstoff for langtransport. Årets Paretokonferanse gikk av stabelen forrige uke og hadde energiomstilling og fornybart som overskrift. Pareto-sjefen selv sa i et intervju med Dagens Næringsliv at 2020 blir året hvor selskapet hans kommer til å tjene mer på fornybart enn olje og gass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer