Arbeiderpartiet og Senterpartiet er nå omtrent like store på flere meningsmålinger. Senterpartiets eksplosive vekst blant velgerne har endret det politiske styrkeforholdet og påvirker spillereglene mellom de to partiene. I en koalisjon er det vanlig, men langt fra obligatorisk, at det største partiet får statsministeren. Det betyr at Sp-lederen er kandidat selv om han avviser enhver diskusjon om spørsmålet. Blir det rødgrønt flertall etter valget står det mellom Støre og Vedum.
Det er ikke bare politiske, men også personlige faktorer som kan påvirke utfallet av dette dilemmaet. Mange oppfatter Jonas og Trygve som helt ulike mennesker med en avgrunn i bakgrunn og oppvekst. Den alvorlige og lærde Gahr Støre settes opp mot den blide og folkelige Vedum. I virkeligheten er dette et svært forenklet bilde.
Nesten uansett hva han gjør for å bli mer folkelig, klarer ikke Jonas å kvitte seg med stemplet som en overklassegutt fra Holmenkollen med stor (arvet) formue og eliteutdanning i Paris. På den annen side lykkes Slagsvold Vedum nesten hele tida med sin foretrukne profil: En folkelig bonde fra Ilseng som med et flir kan parkere akademisk kunnskap.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger