DEBATT

Kommuneøkonomi

Den rødgrønne bløffen

Ap og Sp har gjentatt til det kjedsommelige at kommuneøkonomien aldri har vært dårligere.

SOLID ØKONOMI: Det store bildet før valget er klart: Kommunene har solid økonomi som gir bedre velferd for folk over hele landet, skriver artikkelforfatteren. Foto: Fredrik Hagen / NTB
SOLID ØKONOMI: Det store bildet før valget er klart: Kommunene har solid økonomi som gir bedre velferd for folk over hele landet, skriver artikkelforfatteren. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Ap og Sp har gjentatt til det kjedsommelige at kommuneøkonomien aldri har vært dårligere, og at «Høyre sultefôrer kommunene». Nå har SSB og NRK avklart en gang for alle at det er feil.

Tallene kommunene selv rapporterer inn til Statistisk sentralbyrå er klare, og i NRK kan vi lese at kommuneøkonomien går med dundrende overskudd. Pengene norske kommuner har på bok, er doblet de siste fem åra. Og med unntak av 2019 har aldri færre kommuner vært i økonomisk ubalanse og ROBEK-listen vært kortere. Det viser at kommunene har det best med et borgerlig Storting, og at Arbeiderpartiet og Senterpartiet må legge fra seg bløffen om sultefôring av Kommune-Norge.

Kommuneøkonomi er ikke noe de fleste av oss tenker på til daglig, men det påvirker hverdagen vår mer enn vi tror. Vi merker det kanskje ikke før vi en dag står der og er avhengig av at kommunen har de ressursene som trengs for å hjelpe oss med det vi trenger.

Uansett hvor du bor i landet, skal du være trygg på at skolen er god, og at ditt barn får den oppfølgingen han eller hun trenger av læreren sin. Du skal være trygg på at dine foreldre eller besteforeldre blir tatt godt vare på av hjemmesykepleien eller på sykehjemmet, og du skal være trygg på at dersom du trenger hjelp av barnevernet eller sender inn en bekymring, har de nok ressurser til å ta deg på alvor gi deg den hjelpen du eller barnet trenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer