KOMMENTARER

Den såre identiteten

Det er typisk norsk å være opptatt av hvor du kommer fra.

I BUNAD PÅ 17. MAI: Abid Raja har stått i frontlinjen av innvandrings- og integreringsdebatten i over 20 år. Det er en utsatt posisjon. I Debatten tirsdag virket det som om Raja følte alt han har kjempet for ble revet ned. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
I BUNAD PÅ 17. MAI: Abid Raja har stått i frontlinjen av innvandrings- og integreringsdebatten i over 20 år. Det er en utsatt posisjon. I Debatten tirsdag virket det som om Raja følte alt han har kjempet for ble revet ned. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Skuffende, tankeløst og farlig. Abid Raja brukte sterke ord i NRKs Debatten tirsdag kveld, om kommentaren som debattredaktør Ahmed Fawad Ashraf har skrevet i Avisa Oslo. Ashraf skrev at han ikke lenger kaller seg norsk. Raja reagerte så voldsomt at det var vondt å se på.

Venstre-nestlederen, stortingsrepresentanten og den tidligere kulturministeren sa at han frykter effekten av Ashrafs uttalelser. Raja er redd for at hvite nordmenn kan tro at «vi andre» - de som har jobbet intenst for å bli norske - har seilt under falsk flagg. Han frykter at hvite nordmenn nå kan tenke at etniske minoriteter ikke vil være del av det norske fellesskapet.

Abid Raja har stått i frontlinjen av innvandrings- og integreringsdebatten i over 20 år. Det er en utsatt posisjon. Alle som har lest Rajas sterke bok «Min skyld» vet også at hans personlige kamp har vært knallhard. I Debatten virket det som om Raja følte alt han har kjempet for ble revet ned.

Det er ingenting i Ashrafs såre kommentar som gir grunnlag for en slik reaksjon. Debattredaktøren ble åpenbart sterkt berørt av kraftsalven, men slo hardt tilbake mot stråmennene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer