Den store flukten

Berlevåg 1. juli 2001: Det står en kar alene på den ytterste knaus og ser ettertenksomt utover det veldige havet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bak ham synger det svakt i fiskehjellene, og han føler en ukjent ro ta bolig i ham. Da med ett høres en veldig hostekule fem meter unna. Det er en utidig inngripen i sjelens mest balanserte øyeblikk, og stoikeren snur seg irritert mot urosenteret. Det gjør også mange av de andre som står bortover bergknausene og ser ettertenksomt utover det veldige havet. Nirvanaen er borte med blåsten for denne gang.

For det skal bli folksomt i Berlevåg denne sommeren.

Årsaken behøver knapt noen introduksjon. Etter denne påsken har mer enn 400000 kinogjengere sett «Heftig og begeistret». En slik norgeshistorisk prestasjon er selvfølgelig ikke uten konsekvenser, og asfalten på riksvei 890 fra E6 ved Tana og ut til Berlevåg vil antakelig få sitt livs sommer. Her skal det rulle på med nysgjerrige pølsemakere fra Nordfjord, slitne programmerere fra Askim, kunnskapshungrige bussjåfører fra Egersund, korentusiaster fra Skien, storøyde sunnmøringer, barske trøndere og kåte kvinnfolk fra hele landet. Folk skal finne seg selv, og Berlevåg vil bli så full av middelaldrende blomsterbarn at bygdas astmatikere må rømme stedet. De to overnattingsplassene vil operere med lange ventelister, en nødløsning med madrasser i samfunnshuset blir etablert. Som selvfølgelig må være ryddet unna til korøvelsene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer