DEBATT

Psykisk helse og unge i coronakrisen

Dere har glemt oss

Jeg var innlagt i tre uker. Det var bare mamma som kunne komme på besøk. Jeg var ofte lei meg etter hun hadde gått. De ansatte spurte hva jeg trengte. «En klem», svarte jeg. Men det kunne jeg ikke få.

GLEMT I KRISEN: - Nei, jeg tenker ikke på festing, reising, og heller ikke skole, skriver artikkelforfatteren. Foto: Privat
GLEMT I KRISEN: - Nei, jeg tenker ikke på festing, reising, og heller ikke skole, skriver artikkelforfatteren. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
LES ALT OM CORONA

Innlegget var først publisert i BA, og er gjengitt med tillatelse.

Under pandemien har det vært mye negativ oppmerksomhet rundt ungdom. Hvordan vi har skyld i den økende smitten. Fokuset har vært rettet mot hvordan vi ungdommer kan bidra til en bedre hverdag. Men dere som styrer landet har glemt hvordan dere kan bidra til at vi skal få en bedre hverdag også.

Nei, jeg tenker ikke på festing, reising, og heller ikke skole. Jeg tenker på alle oss ungdommer som sliter psykisk. Hverdagen som allerede kunne være vanskelig, ble enda vanskeligere da. Covid-19 er vanskelig for alle, det vet jeg. Men da pandemien inntraff, ble det viktigste stedet jeg trengte tatt fra meg.

Jeg kunne ikke lenger dra til psykologen min. Fysisk. Vi måtte snakke over mobiltelefon og melding. Ingen øyekontakt, ingen som kunne skimte gjennom fasaden min, og ingen som kunne skjønner at jeg løy når jeg fortale om hvordan jeg hadde det. Det ble lettere å skjule det, for hun kunne ikke se meg.

«Alt er kjempebra», sa jeg. Men alt, var ikke kjempebra. Langt ifra. Jeg hadde det vanskelig. Jeg kjente at usikkerheten påvirket sykdommen min. Jeg var mye alene, hadde enormt med skolearbeid over nett og jeg var sliten. Men, jeg turte ikke å si ifra. For jeg trodde ikke det var hjelp å få. Og jeg følte meg heller ikke viktig oppi alt som foregikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer