DEBATT

Simen Bondevik forlater Krf - melder seg inn i Sentrum

Derfor melder jeg meg inn i Sentrum

Forrige uke meldte jeg meg ut av KrF. Det var en vanskelig beslutning å ta. I dag har jeg meldt meg inn i Sentrum. Det var en enkel beslutning å ta.

NYTT PARTI: - Forrige uke meldte jeg meg ut av KrF. Det var en vanskelig beslutning å ta. I dag har jeg meldt meg inn i Sentrum. Det var en enkel beslutning å ta., skriver Simen Bondevik. Her avbildet med bestefar Kjell Magne Bondevik. Foto: Vidar Ruud / NTB
NYTT PARTI: - Forrige uke meldte jeg meg ut av KrF. Det var en vanskelig beslutning å ta. I dag har jeg meldt meg inn i Sentrum. Det var en enkel beslutning å ta., skriver Simen Bondevik. Her avbildet med bestefar Kjell Magne Bondevik. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Sentrum er det politiske partiet Norge og verden trenger. Allerede før koronakrisen sto vi overfor en rekke store utfordringer: klimaendringer, fattigdom, sosial ulikhet og framvekst av høyrepopulisme.

Med krisen har vi ikke bare fått en ny krise å håndtere, men den har også forsterket mange av de problemene vi allerede hadde. Når vi nå skal løse dette trenger vi politikere og partier som tør å tenke nytt og som klarer å prioritere riktig. Sentrum er et parti som tar de sakene som virkelig betyr noe på alvor.

Gjennom hele mitt politiske engasjement er det tre saker som har stått sentralt: Offensiv klima- og miljøpolitikk, human asyl- og innvandringspolitikk og kraftfulle tiltak for å bekjempe fattigdom i Norge og internasjonalt. De siste åra har også kampen mot rasisme, diskriminering og utenforskap, og for mangfold, inkludering og en anstendig samfunnsdebatt blitt stadig mer sentralt i mitt politiske engasjement.

Alt dette finner jeg igjen i Sentrum.

Klimakrisen er en av vår tids største utfordringer og vi må ta drastiske grep for å stoppe den. Vi må sette en sluttdato for olje- og gassvirksomhet på norsk sokkel, samtidig som vi satser massivt på fornybar energi og grønn teknologi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer