KOMMENTARER

Derfor skriver vi om svineinfluensa-vaksinen

Faktabasert dekning om nytte og risiko av vaksiner er viktig journalistikk.

MANGE REAKSJONER: Dagbladet har fått mange, både positive og negative, reaksjoner på våre artikler om svineinfluensavaksinen Pandemrix. Foto: NTB
MANGE REAKSJONER: Dagbladet har fått mange, både positive og negative, reaksjoner på våre artikler om svineinfluensavaksinen Pandemrix. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Dagbladet har de siste dagene publisert artikler om bivirkninger og testing av svineinfluensavaksinen. Vi har fått både positive og negative tilbakemeldinger fra engasjerte lesere. Vi forstår at det kommer reaksjoner. Vi er godt kjent med at vaksinebivirkninger er et tema med steile fronter og til tider høy temperatur.

Dagbladets jobb er å dekke nyheter. Innenfor helsefeltet rapporterer vi alle store saker, vi legger fram fakta og intervjuer autoriteter og eksperter innenfor fagfeltet. Vi er også opptatt av å formidle myndighetenes grunnleggende informasjon i krevende saker. Både i forbindelse med svineinfluensaen, og nå under coronapandemien, har Dagbladet brukt ressurser på å dekke og videreformidle myndighetenes anbefalinger direkte ut til våre lesere.

Vaksiner er uten tvil viktig for folkehelsen. Vaksiner har reddet mange liv og spart mange for alvorlig sykdom. Eksempelvis har Norge nesten «vaksinert bort» polio. Dette har Dagbladet skrevet utallige artikler om. Dagbladet har også dekket hvor utfordrende helsemyndighetene opplever vaksinemotstand i befolkningen.

Samtidig er det også pressens oppgave å drive undersøkende og kritisk journalistikk. Også helsemyndighetene, legemiddelselskapene og helsepolitikerne må være forberedt på at deres beslutninger og utspill blir belyst. Vår jobb er selvsagt ikke bare å videreformidle myndighetenes råd og informasjon, vi skal også etterprøve og undersøke effekten av de beslutninger som tas på en faktadrevet måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer