DEBATT

Intensivbehandling:

Derfor slutter sykepleierne

De økonomiske vilkårene for å ta intensivutdanning må bedres, det må tilbys 100 prosentstillinger og bedre lønnsvilkår.

STADIGE ENDRINGER: Hovedgrunnen til at jeg sluttet som intensivsykepleier, etter 14 år, var de stadige endringene i sykehusdriften, skriver innsenderen. Foto: Heiko Junge / NTB
STADIGE ENDRINGER: Hovedgrunnen til at jeg sluttet som intensivsykepleier, etter 14 år, var de stadige endringene i sykehusdriften, skriver innsenderen. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Hege M. Johnsen
Hege M. Johnsen Vis mer

I en nyhetssak i Dagbladet 30. september uttrykker avdelingsleder Dag Jacobsen ved Medisinsk intensiv på Ullevål sin bekymring for at intensivsykepleiere slutter i jobben fordi de er utslitte.

ADVARER: Mor gjør folk oppmerksom på en «skremmende» oppdagelse. Video: Tiktok @riss_237 Vis mer

Det er bare halve sannheten. Grunnleggende årsaker til at de slutter er feilslått arbeidsgiverpolitikk.

Hovedgrunnen til at jeg sluttet som intensivsykepleier, etter 14 år, var de stadige endringene i sykehusdriften. Endringene gjorde at vi intensivsykepleiere og andre sykehusansatte stadig fikk dårligere arbeidsvilkår.

De tok, for eksempel, bort rene nattevaktstillinger og påla alle tredelt turnus. Alle må gå dag, kveld og natt. Ingen fikk lenger tilbud om 100 prosentstillinger. Flere velferdsgoder for sykehusansatte ble også fjernet.

Etter at jeg sluttet, har intensivsykepleierne bare krav på tre ukers ferie på sommeren.

Ifølge Jacobsen og flere andre er løsningen på mangelen av intensivsykepleiere, å utdanne flere. Det hjelper imidlertid lite å utdanne flere intensivsykepleiere dersom man ikke klarer å beholde de man allerede har.

For å beholde intensivsykepleierne er det viktig å tilby 100-prosentstillinger til flere og lønn som samsvarer med kompetansen og ansvaret til intensivsykepleieren.

Arbeidsgiver må i tillegg tilby en mer fleksibel og levelig turnus for ansatte. Også sykepleiere er forskjellige. Noen har kronisk sykdom. Andre har problemer med å arbeide nattevakter. Mye handler om å bli sett og hørt av arbeidsgiver.

Ja, vi trenger flere intensivsykepleiere. De økonomiske vilkårene som tilbys under utdanningen i intensivsykepleie er imidlertid for dårlige, slik at ikke alle som ønsker det, har økonomi til å ta en videreutdanning.

For å klare å rekruttere og beholde våre intensivsykepleiere må politikerne endre dagens arbeidsgiverpolitikk. De økonomiske vilkårene for å ta intensivutdanning må bedres, det må tilbys 100-prosentstillinger og bedre lønnsvilkår.

Det må i tillegg tilbys en mer fleksibel og levelig turnus for ansatte. Og ikke minst må det innføres ulike velferdstiltak for å øke trivsel og motivasjon hos de ansatte.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer