Design skal vekke landet

Italienerne kan det. Italienske produkter utkonkurrerer andre fordi de har god design.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Finnene har en designtradisjon. Dansk design er ensbetydende med funksjonalitet, kvalitet og estetikk. Det selger. De lager bl.a. ostehøvler som får våre egne (det var en norsk oppfinnelse) til å likne middelalderspader.Norsk design?

Lillehammer-OL hadde et designprogram. Helhetlig, gjennomtenkt og effektivt. Men ellers? Norske næringslivsledere mener at utgifter til design er en unødvendig merkostnad. Reint jåleri. Vi putter fiskefiletene i plastposer og stempler pliktløpsinformasjonen på en etikett. Slikt blir det ikke lyse framtidsutsikter, arbeidsplasser eller godt eksportsalg av.

Nå skal det bli andre takter

. Nærings- og handelsdepartementet nedsatte før jul et utvalg for å se nærmere på design som verktøy for verdiskaping, innovasjon, identitet, merkevarebygging og konkurransekraft i norsk næringsliv. Bakgrunnen var ønsket om å styrke fastlandsøkonomien og tenke lenger enn oljereservene rekker, og det er i historisk perspektiv like langt som vi kan peke nese...

Økt globalisering, en verden som krymper, gjør at norske bedrifter både innenlands og utenlands skal konkurrere mot store bedrifter med høyeste tenkelige profesjonalitet i alle ledd.

Også når det gjelder design og markedsføring. Da nytter det ikke å komme med sine dårlig innpakkede halvfabrikata og råvarer. Nytenking og nyskaping skal føre oss videre og på litt sikt gjøre Norge til en nasjon som kjennetegnes av sin kvalitetssterke design. Både innenlands og på eksportmarkedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer