DEBATT

Krisepakke til studentene

Det er ikke nok

Alt vi vil er å bestå fagene våre og fullføre graden på normert tid, med helsa og økonomien i behold.

- Som tillitsvalgte for mange av byens studenter får vi ofte høre fra studenter som står på et økonomisk bristepunkt, skriver innsenderne. Foto: Linnea Alexandra Barberini / Privat / Rebekka Opsal / Sivert Lindahl / Privat / Ruben Rygh / BISO Media / Cathrine Pettersen

- Som tillitsvalgte for mange av byens studenter får vi ofte høre fra studenter som står på et økonomisk bristepunkt, skriver innsenderne. Foto: Linnea Alexandra Barberini / Privat / Rebekka Opsal / Sivert Lindahl / Privat / Ruben Rygh / BISO Media / Cathrine Pettersen

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Studielivet er kanskje nøkternt, men det er ikke gratis. Det er helt vanlig for studenter i Oslo å betale nesten alt man får månedlig fra Lånekassen i husleie. Da er det ikke mye igjen til å dekke alt av mat, klær og andre ting man skulle trenge, desto mindre en uforutsett utgift. Alle vet at man må ha deltidsjobb for at økonomien skal gå opp.

I snart ett år har vi som bor i Oslo levd med varierende grad av strenge restriksjoner i hverdagen. Studenter har ofte jobber i service- og tjenestebransjen, som vi vet er blant bransjene som har lidd mest av permitteringer. Noen har ikke hatt jobb siden mars. Andre fikk aldri den sommerjobben som pleier å berge dem gjennom studieåret, og frilansoppdrag og vakter uteblir. Førsteårsstudentene har møtt et vanskelig arbeidsmarked med få ledige jobber. Dette er inntektsbortfall man ikke nødvendigvis kan dokumentere.

Som tillitsvalgte for mange av byens studenter får vi ofte høre fra studenter som står på et økonomisk bristepunkt. Derfor var reaksjonene naturligvis mange da den nye krisepakken for studenter kom på fredag. Studenter i Oslo har nok i større grad merket effekten av koronatiltakene enn i andre byer. Det er ikke så rart. Vi vet at både barn og unge, arbeidsfolk og andre har merket det på kroppen her i byen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer