DEBATT

Krise i restaurant- og utelivsbransjen

Det er summen som teller

Selv om statens tiltakspakker er de viktigste, dristet jeg meg til å si at Oslo kommune bør vurdere om de har andre tiltak de kan bidra med i tillegg til statens innsats.

HARDT RAMMET: - Ettersom coronapandemien rammer skjevt og Oslo er spesielt hardt rammet, vil bedriftene i hovedstaden få en stor andel av krisepakkene, skriver kommunalminister Nikolai Astrup. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HARDT RAMMET: - Ettersom coronapandemien rammer skjevt og Oslo er spesielt hardt rammet, vil bedriftene i hovedstaden få en stor andel av krisepakkene, skriver kommunalminister Nikolai Astrup. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Regjeringen er – akkurat som byrådet – svært bekymret for de mange bedriftene i Oslo som nå står i en svært krevende situasjon som følge av coronakrisen. Det gjelder ikke minst utelivsbransjen der flere tusen mennesker er permittert.

Jeg kan derfor forstå at Raymond Johansen og Victoria Marie Evensen i et innlegg 27. november reagerer på framstillingen av at eiendomsskatt er årsaken til utfordringene bedriftene i Oslo står overfor, eller en enkel løsning for dem som nå står i en svært krevende situasjon. Men det har jeg verken sagt eller ment.

Staten skal stille opp for bedriftene som nå står i en svært krevende situasjon som følge av coronakrisen, enten de ligger i Oslo eller andre steder i landet. Har man opplevd stor omsetningssvikt som følge av corona, skal man få hjelp – uavhengig av hvor bedriften ligger. Hittil i år har vi stilt opp med hele 66 milliarder kroner til bedriftene, og vi fortsetter å stille opp i 2021.

Ettersom coronapandemien rammer skjevt og Oslo er spesielt hardt rammet, vil bedriftene i hovedstaden få en stor andel av krisepakkene. Så må vi selvsagt fortløpende vurdere om tiltakspakkene treffer godt nok, og justere kursen hvis det er nødvendig. Ulike innretninger og virkemidler må vurderes, slik at flest mulig har en jobb å gå til også på den andre siden av krisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer