KOMMENTARER

Det late forsvaret for Senterpartiet

Den som kritiserer Senterpartiet er trolig en livsfjern elitist som du ikke trenger høre på. Slik ødelegges norsk politisk debatt, skriver Geir Ramnefjell.

STERK KRITIKK: Partileder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum møtte sterk kritikk etter et intervju om klimapolitikk i NRK forrige uke. Foto: Vidar Ruud / NTB
STERK KRITIKK: Partileder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum møtte sterk kritikk etter et intervju om klimapolitikk i NRK forrige uke. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum gjorde en dårlig figur og klarte ikke svare for partiets klimapolitikk i en radiodebatt hos NRKs «Politisk kvarter» før helga. En rekke politiske kommentatorer i landets medier var raskt på pletten med kritikk. De fleste av dem tok utgangspunkt i en oppsiktsvekkende mangel ved partiets politikk, som Vedum måtte innrømme på direkten: Senterpartiet har ikke tatt stilling til Norges ett år gamle mål om å kutte mellom 50 til 55 prosent av alle utslipp innen 2030.

«Har dere virkelig ikke tatt stilling til dette», sa en nesten himmelfallen debattleder i NRK. Rikskringkastningen og andre medier fulgte opp med reportasjer der andre politikere var like overrasket.

En skulle tro dette var et godt eksempel på medienes og den politiske debattens evne til å utfordre svake argumenter fra mektige politikere, med oppfordring om å komme opp med bedre.

Senterpartiet selv så ut til å bekrefte inntrykket. Da temaet skulle følges opp i en ny radiodebatt seinere på dagen i «Dagsnytt 18», stilte de med parlamentarisk leder Marit Arnstad. Hun var pålest, god på detaljene og dermed i stand til å utfordre klimaminister Sveinung Rotevatn på substans i klimapolitikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer