DEBATT

Revidert barnehagelov

Det må gjøres skikkelig

Dagbladet tar til orde for et høyere tempo i revisjonen av barnehageloven. For Venstre er det viktigste at vi får en oppdatert lov som sørger for at offentlige tilskudd og foreldrebetaling kommer barna til gode. Regjeringen er på saken og kommer med sitt forslag våren 2021.

MÅ VÆRE SOLID: Driften av barnehager er en sentral og kritisk virksomhet i det norske samfunnet, og en reform av lovverket som regulerer dem må være solid og gjennomarbeidet, skriver Solveig Schytz. Foto: Vidar Ruud / NTB
MÅ VÆRE SOLID: Driften av barnehager er en sentral og kritisk virksomhet i det norske samfunnet, og en reform av lovverket som regulerer dem må være solid og gjennomarbeidet, skriver Solveig Schytz. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Dagbladets leder mener regjeringen somler. Slik er det ikke. Lovarbeid tar tid og må gjøres skikkelig. Saksområdet med private barnehager er komplisert og mangefasettert og fortjener en grundig gjennomgang før noe festes i lovs form. Det finnes både små enkeltbarnehager og store konserner, rent kommersielle og rent ideelle private barnehager og barnehager med særskilte pedagogiske plattformer. Barnehagene er spredt ut over hele Norge.

Loven må ta hensyn til denne helheten. Driften av barnehager er en sentral og kritisk virksomhet i det norske samfunnet, og en reform av lovverket som regulerer dem må være solid og gjennomarbeidet.

Det enkleste hadde kanskje vært at de rød-grønne som satt med ansvaret i åtte år, hadde gjort en mer grundig jobb den gangen. Slik ble det ikke.

Det er heller ikke slik at barnehageloven er det eneste som vil bety noe for hvordan barna våre har det i barnehagen. Regjeringen har allerede innført ny rammeplan, strengere krav til bemanning og pedagognorm. Venstre har også vært opptatt av barnas rett til et trygt og godt barnehagemiljø. Det er nylig vedtatt i Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer